Tietoa sivustosta

www.blaahblaah.net on edustavimmillaan uusimmilla selaimilla javascript-toiminnallisuudet sallittuna. Internet Explorer -selaimen uudemmatkin versiot esittävät sivun jotkin visuaalisuudet hieman oudosti tai eri järjestyksessä kuin muilla välineillä. Epäjohdonmukaisuus johtuu ennen kaikkea osaamattomuudestani huomioida kaikki poikkeukset, pahoittelen.

Sivusto on rakennettu mahdollisimman paljon html5:tä ja CSS3:a hyödyntäen, oman osaamisen rajoissa. Pääasiassa näitä on käytetty sivuston visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuksien luomiseen, ei palvelimelta latausten optimoimiseen.

Muita käytettyjä javascript-koodeja ovat

Jos/kun javascript ei ole käytettävissä, kuvasivujen valokuvat eivät avaudu kuvakaruselliin vaan yksittäin samaan ikkunaan. Myöskään uutisten kuvat eivät avaudu omaan ikkunaan. Lisäksi navigaatio on pelkistetympi kuin javascript-versiossa.

Sivustolla on pyritty huomioimaan mobiililaitteiden vaateet; tosin pääasiassa vain visuaalisella tasolla, ei niinkään sisältöjä karsien. Kannattaa siis miettiä paljonko esimerkiksi kuvamateriaalia sivustolla lataa, jos mobiilikustannukset perustuvat datamäärien siirtoon.

Kävijäseuranta sosiaalisen median kautta/takia

www.blaahblaah.net-sivustolla ei seurata lukijan liikkeitä. Mutta sivustolle on upotettu paljon materiaalia sosiaalisesta mediasta, jossa kävijäseuranta ja -analysointi ovat voimissaan. Hyödynnettyjä sosiaalisen median palveluja ovat muun muassa

Evästeiden käytön voi estää selaimessa. Hyviä ohjeita oman selaimen evästeiden tyhjentämiseen löytyy helposti Google-haulla, mutta esimerkiksi Oulun yliopisto on koonnut edelleen ajankohtaiset ohjeet jo vuonna 2006:

Kiitos, kun tutustut tekemisiini. Palaute on aina tervetullutta.